luni, 12 ianuarie 2015

Terorismul revine

Nu am apucat să uităm de terorism după atentatele din 2001, un moment marcant pentru trecerea într-un nou mileniu, dar nici până acum clarificat în ceea ce privește detaliile atacului, dar s-a declarat lupta împotriva terorismului.

De această dată terorismul revine, dar pe continentul european. Ținta unui atac este redacția unui ziar francez care a reușit să atingă valorile musulmanilor. Răspunsul a fost agresiv.

Terorismul este doar un pretext, o falsă problemă, o problemă de care ei profită pentru a ajunge în punctele dorite de către ei. Terorismul este o boală simulată, o închipuire de care profită cine știe.

Să nu uităm de clasica regulă: „creează probleme, oferă soluții”. Această teorie aparține lui Hegel, dar el mai adăuga după crearea problemei o altă etapă: să faci oamenii să se simtă neajutorați, să ceară ajutor, să cerșească milă. Asta se realizează foarte ușor, iar terorismul de asta este folosit de către ei: instaurează panica, oamenii se revoltă împotriva unei minorități, iar de aici către revoltă și către ample mișcări de mase este doar un singur și mic pas. Mișcările de stradă înseamnă masificare, oameni care se comportă instictual și pot fi ușor manipulați. De aici mai departe nu este nevoie decât de niște agitatori care să insufle mulțimii ideile dorite de către și planul este ca și îndeplinit, terorismul și-a atins efectul scontat.

Terorismul nu se va opri aici, este o unealtă bună de slăbire a democrațiilor, lupta împotriva terorismului reclamă soluții inspirate din regimurile totalitare. Panica permite instaurarea acestor soluții fără prea multe obiecții din partea oamenilor, majoritatea dintre ei fiind focusați pe lupta împotriva terorismului, protestează, empatizează cu victimele terorismului și filozofează despre cum putem scăpa de terorism și cum putem trimite toți teroriștii la pușcărie.

Istoria se repetă?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Conspiratii.istoriacontemporana.info este aici pentru a vă prezenta teoria conspirației, informații relevante, care poate ne scapă adeseori unora dintre noi. Încercăm să dezvoltăm subiecte sensibile, să descoperim ce și cine se află în spatele lor. De multe ori articolele trec dincolo de teoria conspirației și prezintă realități, fapte și întâmplări așa cum s-au desfășurat ele. Comentariile vin la pachet, iar conpirațiile la fel. E alegerea voastră!
Conspiratii.Istoriacontemporana.info - conspiratii, organizatii secrete și multe altele. Un produs Blogger.