vineri, 29 august 2014

România intră în război

Putin Vladimir
Președintele României, Traian Băsescu, a declarat pentru presă că susține sprijinirea Ucrainei cu armament, că s-a săturat de ceea ce face Rusia în zonă și că idealurile lui Putin de a reîntregi posesiunile fostei Uniuni Sovietice sunt doar niște vise.Asta așa e, nu trebuie să permitem Rusiei să pună stăpânire pe orice stat din jurul său, vorba aia, „s-ar putea ca noi să fim următorii”. Susțin ceea ce a afirmat Băsescu, dar el trebuie să nu uite ceva: e președintele unei țări, iar tot ceea ce declară el reprezintă poziția unei țări întregi. Vă adaug mai jos câteva citate din ceea ce a spus Traian Băsesc în conferința de presă despre care discutăm aici.

„România trebuie să își revizuiască politica de finanțare a armatei.”
Într-adevăr, avem o armată prost pregătită, prost dotată, mică din punct de vedere numeric. O reechipare a armatei și un program serios de instrucție nu ar strica, am putea preveni multe. Problema este alta: aceasta ar putea stârni reacții negative din  partea Rusiei, am intra în atenția lor, iar în caz de război total vom fi o țintă sigură. Deja i-am enervat cu sistemul anti-rachetă de la Deveselu.

„Nu putem transforma nici constituțional, nici moral responsabilitatea securității naționale a României către Statele Unite. Avem și noi partea noastră de responsabilitate pe care trebuie să o gestionăm corect, stabilind priorități.”
Ok. Înțeleg că Statele Unite nu sunt Dumnezeu, nu pot apăra pe toată lumea necondiționat, intervin doar în zonele unde există interese și de unde pot trage foloase. Nu există interese în Ucraina, SUA nu poate câștiga nimic de pe urma unui război în zonă, nu se implică. Dau declarații, amenință, spun că îi sancționează, dar asta nu este decât o reacție, interesele lor în zonă sunt reduse, oricum știu că Rusia este o putere destul de mare, iar obținerea Ucrainei nu ar fi un mare avantaj. La fel, Germania pare impasibilă la situația Ucrainei, chiar pare pro-rusă, Merkel a declarat că nu ar deranja-o dacă Ucraina ar deveni un stat euro-asiatic. Este clar că trebuie să ne apărăm singuri și să nu ne mai bazăm pe alții, am încasat-o destul de serios în Al Doilea Război Mondial pentru a ne învăța lecția. Economic nu putem face față unui război, oricât ne-am dori să ne echipăm și să ne instruim armata, nu putem face față altor state.

„Trecerea o nouă etapă de sancțiuni împotriva Federației Ruse: financiar, energetic și legat de tehnica militară și sprijin pentru echiparea armatei ucrainene.”
 Susținerea sancțiunilor nu ar fi o problemă, e ultima grijă a rușilor. Pot foarte ușor să găsească alte piețe de desfacere, alți furnizori, iar energetic nu sunt dependenți de nimeni, la fel, se pot descurca singuri. Marea problemă este susținerea militară a armatei ucrainene. Rușii au concepții de tabula rasa, în orice materie. Au o singură regulă: „Cine nu-i cu noi e împotriva noastră”, iar dacă stăm și ne uităm nu prea au existat state care să facă față Rusiei și să i se poată opune pe deplin, au fost nevoite să facă concesii ori au fost înfrânte și nimicite.


Am mai spus-o, în acest context un război este imininent, deja existând un război în zonă, escaladarea acestuia este posibilă oricând. Rusia a căutat dintotdeauna motive de conflict, iar ceea ce a declarat Băsescu este un motiv al naibii de bun de a te lua de o țară mică, săracă și amărâtă.
Totuși, declarațiile lui Traian Băsescu se bazează pe ceva? Să fie el doar o marionetă, să declare niște în funcție de niște ordine pe care le-a primit? De la cine? Să fie Illuminati? Este cineva interesat de România?
Conspiratii.istoriacontemporana.info este aici pentru a vă prezenta teoria conspirației, informații relevante, care poate ne scapă adeseori unora dintre noi. Încercăm să dezvoltăm subiecte sensibile, să descoperim ce și cine se află în spatele lor. De multe ori articolele trec dincolo de teoria conspirației și prezintă realități, fapte și întâmplări așa cum s-au desfășurat ele. Comentariile vin la pachet, iar conpirațiile la fel. E alegerea voastră!
Conspiratii.Istoriacontemporana.info - conspiratii, organizatii secrete și multe altele. Un produs Blogger.