miercuri, 20 august 2014

Criza din Ucraina se agravează

Săptămânile trec, dar nicio rezolvare pentru situația din Ucraina, se pare că totul se agravează, ca dovadă în acest sens fiind luptele date în Lugansk în ultimele zile.

Trupele ucrainene au lansat împotriva pro-rușilor în încercarea de a își elibera teritoriul ocupat ilegal, dar defensiva pro-rusă este îndeajuns de puternică și rezistentă.
Numărul victimelor crește de la oră la oră și nu există nici cel mai mic semn de încetare a focului. Au fost făsite 15 cadavre ale celor care încercau să fugă din oraș, dar căutările au fost oprite din cauza luptelor, conform siteului Hotnews.

Situația nu este deloc în regulă în zonă. Au trecut aproape 3 săptămâni de când orașul Lugansk nu este alimentat cu energie electrică și apă potabilă, în aceste condiții apariția unor boli este iminentă. Oamenii încearcă să fugă din oraș, dar sunt atacați decătre separatiști. Bineînțeles, separatiștii pro-ruși nu recunosc niciunul dintre atacurile care au fost puse pe seama lor.

Ucraina nu este nepăsătoare în acest conflict, ascuțind și mai mult lupta: recent a interzis 14 canale pe care erau difuzate știri în limba rusă sau erau încurajate acțiunile pro-ruse și oamenii erau chemați la luptă. E o acțiune inteligentă, având în vedere faptul că televiziunea încă are o influență  importantă asupra oamenilor, mesajele de manipulare fiind extrem de eficiente dacă sunt construite bine și ajung la receptorii care trebuie.Conform unor oficiali ruși, Angela Merkel și-a anunțat vizita la Kiev pe data de 23 august, cu o zi înainte de ziua națională a Ucrainei. Cu siguranță în agenda acestei vizite sunt incluse și discuții cu privire la situația din estul Ucrainei.  E o situație destul de critică, având în vedere ceea de ce sunt în stare separatiștii pro-ruși și de cât de bine sunt pregătiți, nu oricine își permite să prăbușească un avion și să nu răspundă în niciun fel pentru că a curmat viețile a aproape 300 de oameni. Nu oricine își permite să omoare civile și să spună „à la guerre comme à la guerre”, adică trece peste orice etică militară și omoară pe cine prinde, la întâmplare.


Reacția NATO lipsește. Nu au curaj să trimită trupe în zonă și nu au curaj să își expună vădit părerea împotriva acțiunilor întreprinse de ruși, se observă că le este teamă de escaladarea și extinderea conflinctului, ceea ce nu își dorește nimeni, preferă să martirizeze și să treacă nepăsători peste niște crime și peste niște încercări disperate ale unui stat de a își menține independența și integritatea teritorială. Vizita lui Merkel și a altor oficiali în zonă s-ar putea să agraveze conflictul, dar vom vedea la momentul respectiv care va fi reacția rușilor și a pro-rușilor, momentan nu ne putem pronunța.
Conspiratii.istoriacontemporana.info este aici pentru a vă prezenta teoria conspirației, informații relevante, care poate ne scapă adeseori unora dintre noi. Încercăm să dezvoltăm subiecte sensibile, să descoperim ce și cine se află în spatele lor. De multe ori articolele trec dincolo de teoria conspirației și prezintă realități, fapte și întâmplări așa cum s-au desfășurat ele. Comentariile vin la pachet, iar conpirațiile la fel. E alegerea voastră!
Conspiratii.Istoriacontemporana.info - conspiratii, organizatii secrete și multe altele. Un produs Blogger.