marți, 22 iulie 2014

MH17 - Noi probleme pentru Malaysia Airlines


De pe 17 iulie, ziua prăbușirii zborului MH17, presa este plină de teorii, de mărturii, de păreri, de știri, de zvonuri, toate încercând să dezlege misterul prăbușirii avionului care aparține companiei Malaysia Airlines, aceeași companie care deține și avionul dispărut în luna martie, MH370.


MH17 - avionul prăbușit în UcrainaȘansele ca să existe un eveniment ieșit din comun în cadrul aceleiași companii pare rupt din scenariul unui film, cu atât mai mult cu cât ambele avioane erau aceeași marcă, același model: Boeing 777. Trebuie să ținem cont și de timpul scurt dintre cele două evenimente, patru luni. Totul devine din ce în ce mai ciudat.
Ambele evenimente sunt neclare, pe de o parte se știe că au murit 300 de oameni, chipurile, avionul fiind lovit de o rachetă apărută de nu se știe unde, pe de altă parte, un avion de a cărui urmă nu s-a mai dat, nu se știe unde e, nu se știe ce s-a întâmplat cu el. Explicațiile legate de teoria conspirației apar fără să vrei, nu ai cum să crezi că totul s-a întâmplat în virtutea legii hazardului, totul e întâmplător, poate cei de la Malaysia Airlines sunt cam ghinioniști. Nu e deloc așa, dar nici certitudini nu putem avea, aș că trebuie să analizăm accidentul sub toate aspectele sale, trebuie să vedem cine pierde, cine câștigă în urma acestui eveniment, trebuie să analizăm efectele pentru a putea găsi cauzele.
Pe de altă parte, șansele ca un conflict armat să înceapă în acest context sunt foarte mari, un război este iminent, Rusia ar putea să profite de această ocazie pentru a ataca Ucraina sau NATO, momentan conflictul se duce pe căi diplomatice, anchetele sunt în desfășurare, iar conflictul poate escalada foarte ușor în aceste împrejurări.

Acum, să luăm pas-cu-pas, să analizăm situația, pentru a putea trage niște posibile concluzii și pentru a putea contura niște ipoteze:
  • avionul a fost lovit de către o rachetă de tip aer-sol lansată de către un BUK, care se află atât în dotarea armatei ucrainene, cât și în dotaria armatei rusești, ca și rebelii pro-ruși. Vorbim de o armă de proveniență sovietică, din anii 70, dar încă activă, după câte putem vedea, a reușit să doboare un avion.
  • nu vorbim de un accident, toate statele au confirmat faptul că avionul a fost lovit de către o rachetă, iar Rusia nu a dezmințit această afirmație. Actul acesta poate fi categorisit drept un act de terorism deliberat, oricine ar fi atacatorul, nu are un motiv întemeiat de a recurge la așa ceva, chiar dacă în zonă era război. Nu putem spune, precum Putin, „à la guerre comme à la guerre”, vorbim de un război civil în care părțile implicate trebuie să țină cont de un cod nescris de contuită militară, pe care l-au încălcat: fără victime civile. Chiar dacă ar fi planat suspiciuni asupra avionului, nu ar fi trebuit să se tragă înainte ca acestea să fie verificate și confirmate.
  • dacă pro-rușii au tras, aceasta nu a fost o acțiune ordonată de către ruși, ci, mai degrabă, o greșeală. Nu susțin rușii, dar sunt conștient de faptul că ei știau că dacă vor ordona așa ceva ei vor fi primii suspectați de către comunitatea internațională, așa că o greșeală deși nu este admisă la acest nivel, ea poate apărea. Este de ajuns să pui o astfel de armă în mâna unor inconștienți și totul e rezolvat. Se speculează în presă că este nevoie de personal specializat pentru mânuirea unui BUK, dar asta nu înseamnă că un om instruit militar este conștient de faptele sale, au apărut ipoteze în prese care afirmă că avionul ar fi fost doborât de către niște soldați beți, nimic nu este exclus, așa cum am spus.
  • reacția și declarațiile contradictorii dintre ruși și ucraineni sunt normale, în orice război părțile beligerante au tendința de a da vina pe alții, oricine e vinovat în afară de ei. Nu ar fi de mirare descoperirea faptului că Ucraina stă în spatele atacului, folosindu-se de acest prilej pentru a se apropia de NATO și de Uniunea Europeană, încercând cu orice mijloc să scape de separatiștii pro-ruși și să se distanțeze politic, militar și economic de Rusia.
  • nicio parte nu este lipsită de suspiciuni, Vestul nu este atât de curat pe cât se pretinde, iar Estul nici atât. Occidentalii au asistat cu pasivitate la instalarea trupelor rusești în România și la instaurarea regimului comunist în România, fără să aibă vreo reacție, chiar a favorizat acest fapt prin semnarea Acordului procentajului între Stalin și Winston Churchill. Rușii ne-au lăsat fără tezaur, ne-au secătuit de resurse în timpul regimului comunist și au distrus democrația construită după anul 1866, instaurând un sistem defectuos, ale cărui urmări încă le simțim la 24 ani după căderea regimului.  Nu putem trage concluzii fără dovezi, pe ruși nu îi putem acuza până nu avem informații certe, dar nici Vestul nu este lipsit de vină, s-ar putea ca acest „atentat” să fie realizat la comanda vreunui stat care dorește să tragă foloase în urma acestui conflict, vorbim aici de SUA, în special.  Totul ar fi putut f comandat de către Banca Mondială sau de către Fondul Monetar Internațional ca răspuns la crearea de către statele membre (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud) a Noii Bănci de Dezvoltare, o bancă ce ar putea reduce influența și veniturile celor două instituții monetare amintite anterior.
  • avionul a decolat din Amsterdam. Unii afirmă că avionul nu ar fi decolat de pe aeroportul din Amsterdam pentru că pe siteul flightradar24.com zborul apare ca anulat. Siteul acela nu a fost proiectat pentru a raporta astfel de situații, nu se întâmplă așa ceva prea des, așa că nu există o stare specială pentru a raporta avioanele prăbușite, așa că în sistem apare „Anulled”, această situație făcând imposibilă trecerea în dreptul zborului a ATD (Actual Time Departure), ora plecării, adică. De asemeni, unii afirmă că avionul prăbușit ar fi de fapt cel dispărut în martie, MH370, ceea ce este cam imposibil. Unde au dispărut cei care s-au îmbarcat în MH17? Sunt totuși 300 de oameni, au familii, au rude, măcar unul ar fi reușit să comunice dacă ar fi fost în viață. O asemenea teorie este de-a dreptul nebunească.

Nu putem decât să așteptăm să vedem evoluția evenimentelor și să vedem cine are de câștigat în urma acestui conflict, pentru a ne putea da seama dacă acest atentat terorist a fost comandat de către cineva, instituție, stat, nu contează.

O posibilă escaladare a conflictului nu trebuie neglijată, este de ajuns ca un stat să realizeze un act iresponsabil pentru ca să se declanșeze un război, trebuie să ținem cont și de faptul că în acea zonă este un război civil ce durează de mult timp. În contextul prăbușirii unui avion în urma unui atac al rebelilor pro-ruși a aprins și mai tare spiritele, e de ajuns ca un civil să fie omorât, iar Vestul să afle de către această acțiune și totul ar putea exploda într-un conflic dezastruos.
Conspiratii.istoriacontemporana.info este aici pentru a vă prezenta teoria conspirației, informații relevante, care poate ne scapă adeseori unora dintre noi. Încercăm să dezvoltăm subiecte sensibile, să descoperim ce și cine se află în spatele lor. De multe ori articolele trec dincolo de teoria conspirației și prezintă realități, fapte și întâmplări așa cum s-au desfășurat ele. Comentariile vin la pachet, iar conpirațiile la fel. E alegerea voastră!
Conspiratii.Istoriacontemporana.info - conspiratii, organizatii secrete și multe altele. Un produs Blogger.