joi, 12 iunie 2014

Dan Brown despre Illuminati in „Ingeri si demoni”

Cunoscutul scriitor Dan Brown vorbeste in cartea lui „Ingeri si demoni” despre mai multe subiecte ce tin de teoria conspiratiei, de simbologie si criptografie, dar noi va vom prezenta in continuare cateva citate din cartea „Ingeri si demoni”, citate despre Confreria Illuminati.

Multi in considera pe Dan Brown un scriitor lipsit de valoare si spun ca in spatele cartilor lui nu se afla niciun adevar, toate sunt doar pure fabulatii, dar daca stam putin si analizam valvataia creata in jurul cartii „Codul lui Da Vinci” ar trebui sa ne punem cateva intrebari serioase: de ce aceasta carte a starnit atatea certuri intre diversele culte? De ce toata lumea a incercat sa demonstreze falsitatea afirmatiilor cand porneau de la premisa ca acestea sunt false? De ce au mai incercat sa demonstreze falsitatea lor daca erau doar pure fabulatii?

Click AICI pentru a cumpăra „Ingeri si demoni”, una dintre cele mai bune carti despre teoria conspiratiei!
Nu rata aceasta ocazie! Oferta limitata la un numar redus de cumparatori! 
Profita acum!

Revenind la cartea „Ingeri si demoni”, pe care v-o recomandam s-o cititi pentru ca este o poveste intortocheata in care sunt incluse mai multe institutii importante, „in rolul principal” fiind Vaticanul si institutul elvetian de cercetari CERN. Un hassassin platit de Confreria Illuminati fura dintr-un laborator al CERN o particula de antimaterie si o plaseaza in interiorul Vaticanului. Particula de antimaterie este tinuta intr-un dispozitiv a carui baterie tine doar 24 de ore, timp in care trebuie gasit dispozitivul in care era stocata particula de antimaterie.
Actiunea din „Ingeri si demoni” se desfasoara pe durata a 24 de ore.

Principalul personaj este Robert Langdon, un profesor universitar de simbologie, si Vittoria Vetra, fiica lui Leonardo Vetra, cercetatorul care a fost omorat de catre hassassinul Illuminati pentru a fi furata particula de antimaterie din laboratorul CERN.

Toate aceste actiuni se desfasoara dupa moartea papei, un alt personaj important fiind sambelanul (Camerlengo) Carlo Ventresca, cel care trebuia sa se ocupe de organizarea Conclavului pentru alegerea unui nou papa. De la conclavul organizat de Carlo Ventresca lipsesc tocmai cei patru preferiti, cardinalii care aveau sansele cele mai mari sa fie alesi ca papa. Ei sunt rapiti de hassassinul Illuminati si sacrificati pe rand si infierati cu insemnele Pamant, Apa, Aer si Foc, pe Calea Iluminarii, in drum catre vechiul loc de intalnire al Illuminati.Cartea „Ingeri si demoni” de Dan Brown este plina de simboluri si de replici memorabile spuse de catre personaje. De aceea am hotarat sa va dam cateva citate din carte si sa va recomandam sa o cumparati, este o carte foarte buna si are un pret destul de mic.

- Illuminati erau, în esenţă, nişte supravieţuitori. Când au fugit din Roma, au străbătut Europa în căutarea unui loc sigur, în care să se poată regrupa. Treptat, au fost integraţi într-o altă organizaţie secretă... o confrerie a unor maeştrii cioplitori din Bavaria: francmasonii.
- Masonii? se miră Kohler.
Langdon încuviinţă, câtuşi de puţin surprins de faptul că directorul auzise de acest nume:  
- Confreria masonilor are în prezent peste cinci milioane de membri în lumea întreagă, jumătate dintre aceştia locuind în Statele Unite ale Americii, iar mai mult de un milion în Europa. 
- În mod cert masonii nu sunt satanişti! reluă Kohler, afişând dintr-o dată un aer sceptic. 
- Sigur că nu! Masonii au căzut în plasa propriei bunăvoinţe. După ce i-au adăpostit pe savanţii fugari în secolul al XVII-lea, aproape fără ştirea lor au devenit un front de luptă al confreriei Illuminati. Membrii acesteia au crescut ca număr, ocupând treptat poziţii tot mai înalte în ierarhia lojilor. Pe ascuns, şi-au refăcut confreria ştiinţifică în centrul organizaţiei masonice -- un fel de societate secretă într-o altă societate secretă. Apoi Illuminati s-au folosit de sistemul mondial de interconexiuni al lojilor masonice pentru a-şi extinde influenţa.

Acesta este un dialog intre Robert Langdon, profesorul de simbologie de la Harvard, si Robert Kohler, directorul CERN.  Langon incerca sa ii explice lui Kohler legaturile dintre organizatia secreta Illuminati si francmasonerie. Acese cateva replici mi se par extrem de incarcate de continut si de semnificatii. Explica cum Illuminati s-au infilitrat in interiorul masoneriei si au inceput sa fie confundati - in mod voit - cu masonii.

- Dacă întrebarea mea nu te supără, Robert, cum de te-ai implicat în
problema confreriei Illuminati?
- Păi, banii au fost la mijloc.
Pe chipul Vittoriei se citi dezamăgirea:
- Banii? Consultanţă, vrei să spui?
Langdon râse, dându-şi seama de confuzie:
- Nu! M-am referit la bani ca monedă.
Duse mâna la buzunar, scoase un teanc de bancnote şi extrase din el una de un dolar.
- Am devenit fascinat de acest cult atunci când am aflat că moneda
americană este plină de simboluri Illuminati.
Ochii Vittoriei se îngustară, parcă neştiind dacă să-l ia în serios sau nu. Langdon îi întinse bancnota:
- Uită-te pe spatele ei. Vezi Marea Pecete din stânga?
- Te referi la piramidă?
- Exact. Ştii ce legătură au piramidele cu istoria Statelor Unite?
Vittoria ridică din umeri.
- Exact! Absolut nici una.
- Şi atunci, de ce este simbolul central al Marii Peceţi a SUA?
- Asta e o poveste mai ciudată. Piramida este un simbol ocult ce repre-
zintă o convergenţă spre înalt, spre sursa supremă a iluminării. Vezi ce se află deasupra ei?
Vittoria studie bancnota:
- Un ochi într-un triunghi.
- Simbolul acesta se numeşte trinacria. Ai mai văzut altundeva ochiul în triunghi?
- Păi, da, spuse ea după un moment de gândire. L-am mai văzut, dar nu
ştiu sigur...
- Este inscripţionat pe lojele masonice din lumea întreagă.
- Simbolul acesta este masonic?
- Nu. Este Illuminati. Ei îl numesc „delta strălucitoare" şi îl consideră un apel la o schimbare luminată. Ochiul semnifică abilitatea confreriei de a se infiltra pretutindeni şi de a supraveghea totul. Triunghiul strălucitor reprezintă iluminarea; totodată, aşa se scrie litera grecească delta, care este simbolul matematic pentru...
- Schimbare. Tranziţie.
Langdon surise:
- Uitasem că discut cu un om de ştiinţă.
- Vrei să spui deci că Marea Pecete a SUA este un apel la o transformare
luminată, atotvăzătoare?
- Unii ar numi-o Noua Ordine Mondială.
Vittoria îl privi uimită, apoi ochii i se îndreptară din nou spre bancnotă:
- Sub piramidă scrie Novus... Ordo...
- Novus Ordo Seculorum. Înseamnă „Noua Ordine Laică".
- Laică, adică nereligioasă?
- Nereligioasă, exact. Expresia arată clar obiectivul Illuminati, dar
contrazice totodată textul înscris alături: In God we trust -- „În Dumnezeu ne încredem."
Tânăra părea derutată:
- Dar cum au ajuns simbolurile astea pe cea mai puternică monedă a
lumii?
- Majoritatea specialiştilor cred că a fost „opera" vicepreşedintelui Henry Wallace -- un mason de rang înalt, care, în mod cert, avea relaţii strânse cu Illuminati. Dacă era un membru al confreriei sau era doar influenţat de ea,
nimeni nu ştie. Dar Wallace a fost cel care i-a sugerat preşedintelui alcătuirea Marii Peceţi.
- Cum? Şi de ce ar fi acceptat preşedintele să...
- Preşedintele în cauză era Franklin D. Roosevelt. Wallace i-a spus doar că Novum Ordum Seculorum se traduce prin New Deal 3 .
Vittoria părea sceptică:
- Şi Roosevelt n-a mai arătat simbolul nimănui înainte de a cere
Trezoreriei să-i imprime pe bancnote?
- N-a fost nevoie. El şi Wallace se aveau ca fraţii.
- Ca fraţii?
- Uită-te într-o carte de istorie, zâmbi Langdon. Franklin D. Roosevelt era un bine cunoscut mason.
 Acesta este un citat din cartea „Ingeri si demoni” de Dan Brown, mai exact un dialog intre Robert Langdon si Vittoria Vetra, cercetatoare in cadrul institutului CERN.  Dupa cum puteti vedea, in discutie sunt incluse cele mai importante semne ale masoneriei si ale organizatiei Illuminati, inclusiv traseul prin care acestea au ajuns sa fie imprimate pe bancnota de un dolar.


Cumpără acum „Ingeri si demoni” de Dan Brown. Click aici pentru a afla mai multe detalii despre pret si despre livrarea cartii. O poveste in care este inclusa biserica, organizatia Illuminati si cel mai cunoscut institut stiintific de cercetare din Europa. 
CUMPĂRĂ ACUM! 

In continuare va prezint un citat tot din carte, o discutie dintre Robert Langdon si un student, dar de aceasta data despre terorism, teroare si rolul acestora.

Îşi scutură capul pentru a scăpa de imaginile de coşmar. „Terorism bine calculat", îşi aminti el, încercând să se agaţe de elementele raţionale. „Haos planificat!" Mintea îi zbură la un seminar pe care îl audiase cândva la Radcliffe, pe când studia simbolismul pretorian; de atunci percepţia despre terorism i se schimbase în mod radical.
- Terorismul, afirmase profesorul, are un unic scop. Care este acesta?
- Uciderea oamenilor nevinovaţi? sugeră un student.
- Incorect. Moartea este doar un produs secundar al terorismului.
- O etalare a forţei?
- Nu. Convingerile slabe nu există.
- Provocarea terorii?
- Exact. Simplu spus, obiectivul terorismului este acela de a crea teroare, frică. Teama subminează încrederea în autorităţi. Slăbeşte duşmanul din interior... cauzând mişcări de masă. Terorismul nu este o expresie a furiei, ci o armă politică. Elimină faţada de infailibilitate a unui guvern şi ai distrus încrederea poporului.
„Pierderea încrederii... a credinţei..."

 Aceste citate sunt reproduse din cartea „Ingeri si demoni” cu scop informativ. Pentru mai multe detalii achizitionati cartea accesand link-urile de mai sus din acest articol.
Conspiratii.istoriacontemporana.info este aici pentru a vă prezenta teoria conspirației, informații relevante, care poate ne scapă adeseori unora dintre noi. Încercăm să dezvoltăm subiecte sensibile, să descoperim ce și cine se află în spatele lor. De multe ori articolele trec dincolo de teoria conspirației și prezintă realități, fapte și întâmplări așa cum s-au desfășurat ele. Comentariile vin la pachet, iar conpirațiile la fel. E alegerea voastră!
Conspiratii.Istoriacontemporana.info - conspiratii, organizatii secrete și multe altele. Un produs Blogger.