sâmbătă, 23 februarie 2013

Societatea Thule

Simbolul Societății Thule
Societatea Thule, inițial denumită Grupul de studiu al Antichității germane, a fost o organizație secretă ce-și are originile pe la sfârșitul Primului Război Mondial. Societatea Thule și-a început activitatea ca o grupare ocultă, da în timp s-a transformat într-o organizație rasistă, adeptă a ideologiei superiorității rasei ariane.
Această organizație secretă a fost fondată de către Alfred Rudolf Glauer, cunoscut și sub numele de Erwin Torre, fiind mason și practicant al ocultismului. Rudolf Glauer susținea că inițierea sa în ocultism a fost făcută în Turcia, fiind cunoscut faptul că acesta a lucrat o anumită perioadă undeva în Turcia. La fondarea societății Thule Rudolf Glauer a colaborat cu Walter Nauhaus.

Conform unor aproximări, societatea Thule era compusă din aproximativ 250 de membri în Munchen și alți 1500 în toată regiunea Bavariei, aceștia întânindu-se într-un hotel de lux din Munchen.
Denumirea organizației își are originile într-un mit grecesc care îi dădea denumirea de Thule unui tărâm situat în nordul extrem, acest tărâm fiind considerat locul de unde au plecat arienii, urmașii unor oameni ce au fost inițiați de ființe provenind de pe alte planete, astfel explicându-se superioritatea acestora față de celelalte rase.
Se spune că Societatea Thule ar fi finanțat organizația care mai târziu s-ar fi transformat în Partidul Nazist al Muncitorilor Germani, unele surse susținând că organizația care stă la baza acestui partid este chiar Societatea Thule, dar nu există dovezi clare în această privință. Se cunoaște că Societatea Thule a rezultat din îmbinarea altor organizații secrete ale perioadei respective, concentrând membrii faimoși, naziști cunoscuți și colaboratori ai naziștilor, unii punând succesul obținut de către naziști în seama inițierii pe care aceștia au primit-o în Societatea Thule.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Conspiratii.istoriacontemporana.info este aici pentru a vă prezenta teoria conspirației, informații relevante, care poate ne scapă adeseori unora dintre noi. Încercăm să dezvoltăm subiecte sensibile, să descoperim ce și cine se află în spatele lor. De multe ori articolele trec dincolo de teoria conspirației și prezintă realități, fapte și întâmplări așa cum s-au desfășurat ele. Comentariile vin la pachet, iar conpirațiile la fel. E alegerea voastră!
Conspiratii.Istoriacontemporana.info - conspiratii, organizatii secrete și multe altele. Un produs Blogger.