sâmbătă, 7 iulie 2012

Illuminati - organizatia care conduce lumea

Illuminati reprezinta un nume care face trimitere la o serie de grupuri reale si fictive, atat istorice, cat si moderne.
Denumirea de Illuminati, facand referire la o organizatie apare la sfarsitul secolului al XVIII. Organizatia Illuminati a luat nastere sub egida lui ADAM WHEISHAUPT la data de 1 mai 1776. A. Weishaupt era profesor la Universitatea din Ingolstadt (Bavaria, Germania), loc unde isi desfasura activitatea aceasta organizatie.

In cativa ani de la formarea organizatiei, ea si-a adunat foarte multi adepti influenti si persoane cunoscute din acea perioada, dar in principal aceasta grupare era formata din membrii adepti ai curentului antimonarhic, dar si foarte multi francmasoni, de aici evidentiindu-se speculatiile care sustin legaturi stranse dintre aceste doua organizatii. Odata cu cresterea numarului de membri, organizatia a reusit repede sa isi infiinteze sedii in toate orasele importante ale Europei. Remarcabila este si organizarea ierarhica a acestei organizatii, membrii sai declarand supunere fata de superiorii lor; erau organizati in trepte, trei la numar, fiecare avand ordine diferite.
Desi membri organizatiei se autodenumeau la inceput "Perfectibilii", ei au primit denumirea de "Illuminati", dar mai erau numiti si Ordinul Illuminati sau Iluminatii Bavarezi. Analizand aceste denumiri se poate observa o legatura clara cu iluminismul.

Vezi și cea de-a doua parte a articolului despre Illuminati - semnele Illuminati și prezența lor în mass-media (click aici).


Odata cu anul 1777 organizatia incepe sa se loveasca de probleme deoarece la conducere Karl Theodor, adept al despotismului luminat care lupta impotriva organizatiilor secrete.
In 10 ani organizatia a reusit sa adune peste 2000 de membri, printre acestia persoane vestite precum Goethe, ducii de Weimar si Gotha.
In 1984 Biserica catolica ii convinge pe membrii Parlamentului Germaniei sa dea un decret prin care sa interzica organizatiile secrete, decretul fiind adoptat in 1985 si prin acesta organizatia Illuminati era scoasa in afara legii.
De atunci au aparut certuri in interiorul organizatiei, iar in final, in anul 1790 organizatia s-a destramat, dar conform teoreticienilor conspiratiilor organizatia continua sa existe, iar oameni extracunoscuti din zilele noastre au facut si fac parte din aceasta organizatie, printre ei se numara: familia Bush, familia Obama, Zbigniew Brzezinski, dar si alte personalitati precum Winston Churchill sau David Rockefeller.
Prezenta in aceasta organizatie a personalitatilor mai sus amintite este imposibil sa nu starneasca atentia oricui si sa duca la tot felul de speculatii precum conducerea lumii din umbra de catre aceasta organizatie, dorinta organizatiei de a face o Noua Ordine Mondiala, de a impune o noua moneda sau chiar o religie mondiala. O alta ipoteza dezvoltatata de teoria conspiratiei este implicarea Illuminati in istorie, pornind de la Revolutia franceza, pana la razboaiele mondiale sau chiar in actuala criza economica.

Membrii ai organizatiei sunt prezenti si in Sistemul romanesc, dintre acestia cel mai cunoscut este Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, dar si membru si slujitor al francmasoneriei. Despre el circula tot felul de conspiratii, multe speculand legatura lui cu organizatia Illuminati, el fiind numit in aceasta functie de catre Illuminati. Din aceasta se poate observa implicarea clara a acestei organizatii in economia mondiala, acest lucru facand posibila rascumpararea membrilor si manipularea lor in schimbul unor sume colosale de bani, aceste sume fiind extrase tocmai din bugetul tarii, fara ca acestia sa trebuiasca sa justifice transferul deoarece il au de partea lor tocmai pe guvernatorul bancii.

PS: Titlul nu este prea potrivit, dar speram sa intelelegeti ideea pe care vrem s-o transmitem. Mai corect ar fi "una din organizatiile care conduc lumea (din umbra)".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Conspiratii.istoriacontemporana.info este aici pentru a vă prezenta teoria conspirației, informații relevante, care poate ne scapă adeseori unora dintre noi. Încercăm să dezvoltăm subiecte sensibile, să descoperim ce și cine se află în spatele lor. De multe ori articolele trec dincolo de teoria conspirației și prezintă realități, fapte și întâmplări așa cum s-au desfășurat ele. Comentariile vin la pachet, iar conpirațiile la fel. E alegerea voastră!
Conspiratii.Istoriacontemporana.info - conspiratii, organizatii secrete și multe altele. Un produs Blogger.