sâmbătă, 28 iulie 2012

Francmasoneria (Masoneria)

Sursa: Wikipedia.org

Ce este francmasoneria?

Francmasoneria, cunoscuta si sub numele de masonerie, in engleza freemasonry, in franceza francmaconnerie, este cea mai cunoscuta societate secreta. Daca am lua in considerare activitatea publica a masoneriei, aceasta societate nu ar trebui numite secreta, ci discreta, deoarece in ultimul timp s-au facut publice liste cu membri ale unor loje masonice sau de multe ori persoane publice isi recunosc apartenenta la loje masonice.

Cate ceva despre masonerie

Masoneria nu inseamna doar un curent sau doar o ideologie sau doar o singura istorie, ci inseamna un mozaic de ideologii, compus din mai multe loje care sunt mai mult sau mai putin ezoterice si care sustin ipoteze diferite in ceea ce priveste momentul aparitiei masoneriei. Cea mai raspandita ipoteza este cea conform careia masonii sunt urmasii constructorilor de biserici din Evul Mediu. Conform acestei ipoteze, zidarii de biserici din Evul Mediu au fost nevoiti sa creeze aceasta societate secreta pentru a-si transmite mai departe indeletnicirile, secretele arhitecturale ale bisericilor. Astfel se poate explica si semnificatie simbolului masoneriei, compasul si echerul suprapuse, avand in centru litera G (vezi foto stanga-sus). 
Alte ipoteze sustin ca masoneria exista din vremuri mult mai vechi, chiar din timpul Egiptului Antic sau ca masonii sunt urmasii Cavalerilor Templieri. Cert este ca masoneria, in forma sa actuala, a aparut undeva in Marea Britanie a secolului al XVIII-lea. Nu speculam in aceste privinte deoarece putem face multe greseli. Evitam acest lucru. In aceasta privinta ne rezumam la atat si nu intram in alte polemici deoarece de foarte multe ori masonii, lojele masonice se contrazic in legatura cu aceasta tema.

Conform multor teoreticieni ai conspiratiei masoneria s-ar afla in spatele tuturor guvernelor statelor si ar conduce lumea din "intuneric", asa cum se spune si de ordinul Illuminati. Unii sunt sceptici in aceasta privinta, dar altii privesc acest lucru ca pe un adevar absolut. Cert este ca masoneria, in zilele noastre, pe langa "ocupatiile" ei ezoterice constituie retele de trafic de influenta, avand in vedere importanta si pozitia membrilor sai in societate. Daca este nevoie, daca un membru le incomodeaza "afacerile" este executat sub pretextul unor boli sau al unui accident pentru ca masonii au membri si in spitale, membri care respecta cererile Marilor Maestri, asa cum sunt numiti conducatorii lojelor masonice si la comanda acestora dau certificate medico-legale care dovedesc ceea ce vor ei, in niciun caz adevarul. Putem spune acest lucru si despre cazul lui Adrian Nastase, care a fost pedepsit pentru faptele sale. Precizam ca societatea masonica este organizata dupa societatea evreiasca, acolo unde nerespectarea cuvantului rabinului este pedepsita cu moartea.

Nu ne apucam de data date despre masoneria oficiala din Romania deoarece ele pot fi gasite foarte usor si sunt prezentate de multe surse, asa ca nu mai are rost sa insiram acele informatii si aici.

Conspiratii despre masonerie

Marii Maestri ai lojelor, masoni de grad 33, formeaza o anume comunitate care are acces la asa-numita "Carte a riturilor", carte despre care se crede ca ar contine adevarul despre religiile existente si informatii care nu pot fi intelese de oameni obisnuiti.

V-am prezentat francmasoneria dintr-o perspectiva obiectiva(atat cat am putut), dar v-am scandaliza daca v-am spune ca ceea ce stim de masonerie, atat din presa, cat si de la unii adepti ai masoneriei, nu pot fi decat minciuni sau informatii "de umplutura". Exista teorii mult mai monstruoase in ceea ce priveste masoneria, dar am ales sa nu le prezentam aici deoarece nu le-am considerat relevante.
Daca vreti sa completati acest material, doriti sa oferiti mai multe detalii despre masonerie sau despre o alta tema nu ezitati sa ne contactati la adresa de mail pe care o gasiti pe pagina "Spune-le si altora!" de pe acest site.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Conspiratii.istoriacontemporana.info este aici pentru a vă prezenta teoria conspirației, informații relevante, care poate ne scapă adeseori unora dintre noi. Încercăm să dezvoltăm subiecte sensibile, să descoperim ce și cine se află în spatele lor. De multe ori articolele trec dincolo de teoria conspirației și prezintă realități, fapte și întâmplări așa cum s-au desfășurat ele. Comentariile vin la pachet, iar conpirațiile la fel. E alegerea voastră!
Conspiratii.Istoriacontemporana.info - conspiratii, organizatii secrete și multe altele. Un produs Blogger.